Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta

16. 02. 2016. 22:34 >> 22:19
2

SARAJEVO

Radončić: Politički motivisana optužnica

Tužilaštvo BiH je na današnjem ročištu zatražilo produženje pritvora za lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića zbog bojazni da će uticati na svjedoke, ponoviti krivično djelo i tako ometati istragu u vezi sa slučajem Keljmendi.

Radončić je uhapšen zbog ometanja rada pravosudnih organa, odnosno zbog uticaja na svjedoka Azru Sarić koja je trebalo da svjedoči u procesu koji se vodi protiv Nasera Keljmendija za ubistvo Ramiza Delalića Ćele 2007. godine u Sarajevu.

Radončić je na ročištu rekao da se kao političar osjeća "žrtvom mobinga" Tužilaštva BiH, ističići da je potpuno jasno "da je iz nepotističkih razloga žrtva plana da se zaustavi sloboda govora, medija i političara".

"Ovo je politički motivisana optužnica. Cilj je da se promijeni legalna izborna volja Bošnjaka. Zašto to smeta nekome, vrijeme će pokazati", rekao je Radončić.

On je dodao da se nikada u životu nije vidio Azru Sarić i da nema motiv da se bavi ubistvom Ramiza Delalića Ćele.

Odbrana Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, koji su optuženi zajedno sa Radončićem, zatražila je ukidanje mere kućnog pritvora, a Tužilaštvo je djelomičnio prihvatilo njihov zahtjev.

Tužilaštvo je predložilo da se pomenutima uvedu samo mjere zabrane kontakata sa svjedocima i ostalim osumnjičenim u ovom slučaju, te da se kretanje Dautbašića ograniči na kanton Sarajevo, a Šahmanove na BiH.

Uz to, oni bi imali obavezu da se policiji javljaju dva puta sjedmično.

Odluku o predlozima Tužilaštva donijeće Sud BiH.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније