Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Mina ]

26. 02. 2017. 21:15 >> 21:04
5

TRAŽE OD IVANOVA

NATO: Zaev da bude mandatar Vlade

NATO je danas pozvao makedonskog predsjednika Ðorđa Ivanova da mandat za sastav nove makedonske vlade da lideru opozicione SDSM Zoranu Zaevu, nakon što je on u subotu saopštio da je obezbijedio većinsku podršku u parlamentu.

Generalni sekretar Alijanse, Jens Stoltenberg pozvao je sve strane na “suzdržanost u izjavama i postupcima, i da donesu odluke za dobrobit svih građana”.

“Nakon jednog pokušaja da se formira vlada, objavljeno je da je skupljeno dovoljno potpisa. Očekujem od zvaničnika u Skoplju da ispune sledeći korak u demokratskom procesu”, kaže se u Stoltenbergovom saopštenju , prenosi MIA.

Kako se navodi, Ivanov je kazao da će mandat dati političkoj partiji koja sakupi potpis 61 člana parlamenta i program koji neće “potkopati” jedinstveni karakter Makedonije, i koja će biti posvećena reformi bezbjednosnih službi, koje sui dovele do političke krize.

Ranije danas, evropski komesar za proširenje i susjedstvo Johanes Han pozvao je Ivanova da mandat za sastav nove makedonske vlade da lideru najuticajnije opozicione SDSM, Zoranu Zaevu, nakon što je ta partija objavila da je obezbijedila većinsku podršku u parlamentu.

Makedonski mediji prenose i da će Zaev sutra zatražiti mandat od Ivanova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније