Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

28. 12. 2017. 22:26 >> 21:54
7

MEMORANDUM SA SAD

Kosovo finansijski podržava koaliciju protiv ID

Memorandum o razumijevanju, na osnovu kojeg će Kosovo finansijski podržavati Globalnu koaliciju protiv terorističke organizacije Islamske države (ID), potpisali su danas u Prištini ambasador SAD Greg Delavi, u ime svoje vlade, i ministar finansija Bedri Hamza, u ime Vlade Kosova.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija Kosova, ovim memorandumom, osim što se sprovodi odluka Vlade Kosova od 20. oktobra 2017. godine, svjedoči se i o odličnim odnosima i bliskoj saradnji na zajedničkim strateškim interesima između Kosova i SAD-a.

Kosovo se tim memorandumom i finansijski priključilo podršci Globalnoj koaliciji protiv Islamske države, i "potvrđuje da će biti spremno da odgovori na druge oblike saradnje, uključujući pružanje humanitarne pomoći, obezbjeđivanje stručnjaka za čišćenje polja od opasnih sredstava", piše u saopštenju.

Hamza je rekao da je "srećan da je Kosovo stiglo do faze kada je spremno za pružanje finansijske podrške Globalnoj koaliciji", i time se "svrstalo na stranu prijateljskih zemalja koje su pomogle i pomažu Kosovu".

Američki ambasador Delavi je rekao da je zadovoljan činjenicom da je Republika Kosovo ponovo potvrdila svoju posvećenost Globalnoj koaliciji protiv ID-a, te je dodao da je saradnja ključna za borbu protiv ekstremizma.

Vlada Kosova je u oktobru izdvojila 100 hiljada američkih dolara za Globalnu koaliciju protiv D-a i izrazila spremnost da podrži inicijativu za povratak protjeranih stanovnika iz svojih domova u Iraku i Siriji, pružajući pomoć u deminiranju zona, kao i humanitarnu pomoć u projektima koji se odnose na smeštaj, hranu, zdravstvo, energiju i druge potrebe, piše Anadolija.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније