Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavia B.B. ]

18. 09. 2020. 13:12 >> 13:12
1

HRVATSKA UPOZORILA

Obavještajna tabla BIH na hrvatskoj teritoriji

Hrvatske službe su ukazale da je Bosna i Hercegovina, kako oni tvrde, vjerovatno greškom postavila obavještaju tablu s upozorenjem na blizinu granice, 90 metara unutar hrvatskog državnog područja.

Obavještajna ploča s upozorenjem na blizinu granice se nalazi na području naselja Šiljkovača, u hrvatskoj opštini Cetingrad.

"Izvidom ove lokacije i geodetskom provjerom nadležnih hrvatskih službi utvrđeno je da je obavještajna ploča postavljena 90 metara unutar hrvatskog državnoga područja (tik uz hrvatsku), uzimajući pri tome u obzir crtu državne granice RH i BiH utvrđenu prema Ugovoru o državnoj granici iz 1999. godine", stoji u diplomatskoj noti Ministarstva vanjskih poslova RH putem abasade Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova vjeruje kako je u ovom slučaju došlo do nenamjerne pogreške bh. službe, koja se može i treba lako ispraviti te poziva bh. stranu da uz prethodni dogovor i najavu hrvatskoj granici bez odgađanja ukloni navedenu obavijesnu ploču, odnosno premjesti je na odgovarajuću lokaciju unutar državnog područja BiH.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније