Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ b92 ]

25. 11. 2020. 17:09   >>  17:09 4

PAPA FRANJO

Irinej ojačao odnose između katoličke crkve i SPC

Papa Franjo uputio je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, Sinodu SPC i cijeloj SPC izraze saučešća i povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

On je saučešće izjavio uz poruku da je pokojni patrijarh uprkos brojnim patnjama ostao čovjek vjere i dijaloga, skroman i veseo.

"On je posvetio svoj život Bogu i negovao duh zajedništva u srcu SPC. Ubijeđen sam da su se bratski odnosi između katoličke crkve i SPC razvili i ojačali uz vođstvo patrijarha Irineja, da će nastaviti da napreduju i donose plodove u godinama pred nama", napisao je papa u pismu upućenom 21. novembra, u koji je Tanjug imao uvid.

"Uz zahvalnost Bogu podsjećam na dugogodišnje vjerno služenje pokojnog Patrijarha Gospodu i crkvi i njegov svijetli primjer hrišćansko svjedočenje radosti Jevanđelja", napisao je papa Franjo.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније