Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ B.B. ]

17. 09. 2021. 23:56   >>  23:56 1

ODLUKA VAŠINGTONA

Palmer američki izaslanik za izborne reforme u BiH

Sjedinjene Američke Države imenovale su bivšeg izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera da nadgleda problematični program izborne reforme u Bosni i Hercegovini u koraku za koji Vašington kaže da je znak njene predanosti regiji, prenosi danas Radio Slobodna Evropa (RSE).

Gabriel Eskobar, koji je ranije ovog mjeseca imenovan za zamjenika pomoćnika državnog sekretara za Južnu i Srednju Evropu, rekao je danas za Radio Slobodna Evropa, tokom intervjua u Vašingtonu, da će Palmer biti glavni čovjek SAD na vrućoj temi.
Eskobar je rekao da je izborna reforma u BiH jedan od prvih koraka koje je potrebno preduzeti da bi Zapadni Balkan bio "funkcionalniji" kao država.

"Jako sam sretan što se Palmer zadržava oko tog dijela posla, jer ima ogromno znanje, ogromne kontakte i sjajnu viziju kako bi izbori u Bosni trebali funkcionisati", rekao je Eskobar.

Eskobar je rekao da izbori moraju biti "transparentniji, da više odgovaraju stvarnoj volji ljudi".

Američki diplomata je rekao da je imenovanje Palmera za čelnog čovjeka na izborima u Bosni "važan znak" predanosti zemlji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније