Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Mina ]

20. 11. 2021. 12:12 >> 12:13

S. MAKEDONIJA

Zaev se u utorak povlači sa čela SDSM

Premijer Sjeverne Makedonije i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev najavio je da će u utorak Centralni i Izvršni odbor te stranke konstatovati njegovu ostavku i da će tada početi postupak za izbor novog predsjednika stranke i mandatara vlade.

Zaev je, poslije sastanka sa predsjednikom opozicione albanske partije Alternativa, Afrimom Gašijem, rekao da bi predsjednik SDSM trebalo da bude i budući mandatar za sastav vlade, prenosi agencija MIA.

Zaev i Gaši su rekli da će razgovori o tome da li će Alternativa biti dio parlamentarne većine, biti nastavljeni sljedeće sedmice.

Zaev je 31. oktobra saopštio da podnosi ostavku na funkciju premijera i predsjednika SDSM, zbog poraza na lokalnim izborima.

Organi SDSM 9. novembra odlučili da on odloži podnošenje ostavki do stabilizacije države, a jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Sjeverna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU.

Odluku da Zaev odloži ostavku jednoglasno su donijeli Izvršni i Centralni odbor SDSM, koji su ovlastili Zaeva da pregovara o povećanju skupštinske većine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније