Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ R.B. ]

12. 05. 2022. 12:23 >> 12:22
7

VUČIĆ SAOPŠTIO

"Priština pogazila Sporazum iz Vašingtona"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je Priština, zahtjevom za prijem u članstvo Savjeta Evrope, pokazala da je srušila Vašingtonski sporazum i upitao predstavnike međunarodne zajednice zbog čega pozivaju Beograd na razgovore kada "kosovski Albanci sruše sve ono što potpišu".

"Brutalno su ga pogazili i pregazili, ne sekiraju se ni za šta. Poslije 10 godina gaženja Briselskog sporazuma sada su zgazili i Vašingtonski sporazum, a Rezoluciju 1244 (Savjeta bezbjednosti UN) nikada nijesu ni poštovali", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne zna da li Priština ima većinu za ispunjenje tog zahtjeva, ali da prosta računica govori da mogu da očekuju oko dvije trećine glasova ukoliko ih podrže samo one zemlje koje priznaju nezavisnost Kosova.

"Dobili su sada podršku SAD i za ulazak u Partnerstvo za mir. To je pritisak na ovih pet zemalja EU koje ne priznaju nezavisnost i poziv Srbiji da i mi to učinimo. Ali sve to njima ne vrijedi previše ako ne dobiju 'zeleno svjetlo' od Beograda i Srbije", rekao je Vučić.

On je rekao da će u petak u 11 časova biti održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će biti razmatrano i to pitanje, ali da on smatra da "Srbija ne treba da bude nervozna već da treba da pokaže da je spremna da pruži snažan odgovor i da se bori i čuva svoju zemlju".

Vučić je dodao da ne očekuje nikakvu reakciju Zapada po pitanju poteza Kosova.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније