Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z.

21. 07. 2022. 18:57   >>  22. 07. 2022. 12:14

"RIJEČ O ORGANIZOVANOJ AGRESIJI"

Rama: Sajber napade organizovala jedna država

Sajber napadi koji su početkom sedmice izvršeni na internet stranice Vlade Albanije nisu organizovali obični hakeri, već jedna država, izjavio je u četvrtak premijer te zemlje Edi Rama.

Albanska Nacionalna agencija za informaciono društvo (AKSHI) saopštila je u ponedjeljak da su sve javne internet usluge i vladine internet stranice zatvorene nakon sinhronizovanog sajber napada izvan zemlje.

Albanski premijer je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio kako napad predstavlja "masovnu sajber agresiju na Albaniju" te dodao da su javne internet usluge ponovo u funkciji.

Rekao je da tim AKSHI-ja radi danonoćno na rješavanju problema i dodao da će povodom napada održati posebnu konferenciju za novinare.

"Ono što želim da istaknem je da, kao prvo, ovo nije napad koji organizuju obični hakeri, niti grupe ljudi ovog mračnog svijeta koje takve poduhvate često izvode čak i protiv mnogo većih i mnogo moćnijih država... Ovo je organizovana agresija jedne države. Još uvijek nemamo sve dokaze da utvrdimo koja je to od dvije države za koje postoji velika sumnja. Nadam se da ćemo to učiniti uskoro, jer to je najdelikatniji dio istrage”, rekao je Rama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније