Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

28. 07. 2022. 14:51 >> 14:48
9

ŠMIT POJASNIO

Nijesam nametnuo kompletnu odluku o izbornoj reformi

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je da nije nametnuo kompletnu odluku o izbornoj reformi i ustavnim promjenama u Federaciji BiH, jer je odlučio da da posljednju šansu izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u tom bh. entitetu da to sama učini.


Šmit je za Dojče Vele rekao da su izbori u BiH za dva mjeseca i da je to "razuman vremenski period" da se donesu potrebne izborne i ustavne reforme.

"S moje strane sada raste pritisak, a onda ćemo vidjeti. Treba da imaju na umu da ja imam izvršna ovlaštenja. Nijesam odustao od njih, samo ih ovaj put nijesam koristio", naveo je on.

Šmit je najavio da će se za nekoliko sedmica sastati sa predstavnicima političkih stranaka iz Federacije BiH, kada će vidjeti da li ima napretka ka postizanju rješenja.

"Poslije izbora bi se trebalo dalje razgovarati na evropskom nivou o tome kada BiH može postati članica EU. Ako ne mogu pokazati napredak, onda će to izazvati velika pitanja, i to ne samo u Briselu. Upravo zato sam i preuzeo inicijativu pred izbore. To je zadnja šansa, zadnji izlaz pre odluke", naglasio je Visoki predstavnik u BiH.

Istakao je da će on otići sa te dužnosti "tek kada put u evropske integracije bude obezbijeđen".

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније