Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V. [ Beta ]

02. 09. 2022. 19:16 >> 19:18

BEOGRAD

Suđenje Belivuku biće nastavljeno u ponedjeljak

Nastavak sudjenja Veljku Belivuku zakazan je za ponedeljak 5. septembar 2022. godine kada će se nastaviti pripremno ročište, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Advokat Nikola Ristović otkazao je punomoćje Veljku Belivuku i drugim pripadnicima klana koje je zastupao, ali je potvrdio da to neće dovesti do odlaganja pripremnog ričišta.

Grupa Veljka Belivuka uhapšena je u februaru 2021. godine, optužnica je podignuta pet mjeseci kasnije, a u septembru prošle godine je stupila na snagu.

Iako zakon propisuje da pripremno ročište mora da bude zakazano mjesec dana od stupanja na snagu optužnice, na prvo pripremno ročište se čekalo skoro šest mjeseci zbog bolesti predsjednice vijeća.

Prva optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal tereti Belivuka, Marka Miljkovića i članove njihove grupe za pet teških ubistava i niz drugih krivičnih djela.

Kasnije je podignuta i druga optužnica koja grupi pripisuje još dva ubistva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније