Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

04. 10. 2022. 13:20 >> 13:21

PREDSJEDNIK EURODžASTA

Srbija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala

Predsjednik Agencije EU za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (Eurodžast) Ladislav Hamran ocijenio je danas da je Srbija pouzdan partner u borbi sa organizovanim kriminalom i da je srpska policija u proteklih godinu i po dana dala veliki doprinos u zajedničkim međunarodnim akcijama protiv svih oblika kriminala.

Hamran i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenili su tokom sastanka u Beogradu da je u prethodnih godinu i po dana saradnja srpske i policija drugih evropskih zemalja podignuta na viši nivo.

"Značajno je unaprijeđena operativna saradnja i rad pripadnika Uprave kriminalističke policije sa kolegama iz drugih zemalja, posebno na polju razmjene informacija iz oblasti visokotehnološkog kriminala, pranja novca i krijumčarenja ljudi", naveo je Vulin a prenio MUP.

Na sastanku je predstavljen projekat "Podrška EU regionalnoj bezbjednosti na Zapadnom Balkanu" čiji je cilj jačanje borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, kao i bezbjednost granica.

Hamran se tokom posjete Beogradu sastao i sa ministarkom pravde Majom Popović i tokom razgovora ocijenio da je dosadašnja saradnja pravosudnih organa Srbije i Eurodžasta "izuzetno uspješna".

Navodeći da je Srbija "u samom vrhu država" sa kojima Eurodžast najintenzivnije sarađuje, predsjednik te agencije EU je ocijenio da će "posvećenost srpskog pravosuđa i Eurodžasta zajedničkom radu na suzbijanju i borbi protiv teških oblika kriminala doprinijeti većoj bezbjednosti građana Evropske unije i Srbije".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније