Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 01. 2014. 11:51 >> 11:51

U SARAJEVU

Molitva za jedinstvo hrišćana

Posljednjeg dana Molitvene osmine, u subotu, 25. januara u crkvi u Sarajevu biće upriličena molitva za jedinstvo hrišćana, javlja KTA.

 

 

Kako je saopšteno, prigodnu propovijed uputiće delegat nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića mons. dr. Niko Ikić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Ove godine, prenosi Anadolija, Molitvena osmina održava se pod geslom „Zar je Krist razdijeljen?" od 18. do 25. januara.

I ove je godine Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog u saradnji s Ekumenskim koordinacijskim odborom Crkava u Hrvatskoj (EKOCUH) pripravilo je knjižicu za Molitvenu osminu za jedinstvo hrišćana u kojoj se nalaze prevodi tekstova po izboru hrišćana iz Kanade, nadahnutih biblijskim tekstom „Zar je Krist razdijeljen” (1 Kor 1, 1-17).

Knjižicu je uredio sekretar Vijeća dr. o. Jure Zečević, koji je uz Ladu Mariju Medić i s. Terezitu Kalinić i prevoditelj tekstova.

Knjižica je objavljena kao zajedničko izdanje Hrišćanske sadašnjosti i Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, a dostupna je i u elektronskom obliku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније