Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ N1 ]

04. 12. 2022. 15:12 >> 15:13

OD 1. JANUARA 2023.

Sjeverna Makedonija uvodi vize za državljane Kube i Bocvane

Sjeverna Makedonija će od 1. januara 2023. uvesti vizni režim za Kubu i Bocvanu, najavio je ministar spoljnih poslova Bujar Osmani. On je na konferenciji za novinare rekao da je takvu odluku vlada u Skoplju donijela na predlog Ministarstva spoljnih poslova u oviru usaglašavanja sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU.

"Znate da je u poslednje vrijeme ozbiljan problem kada zemlje iz Afrike i Azije koriste beogradski aerodrom zbog postojanja liberalizovanog viznog režima Srbije i njihovi građani slijeću ne beogradski aerodorom i potom odlaze u zemlje EU“, rekao je Osmani.

Napomenuo je da postoji jedan podatak da se od 6.000 ljudi koji su sletjeli na beogradski aerodrom u određenom periodu, samo se 10 procenata vratilo preko tog aerodroma (u svoje zemlje).

"Iako naša zemlja nije među zemljama koje imaju probleme sa migracijom tog tipa, ipak smo riješili da budemo proaktivni i donijeli smo odluku da vizni režim za ove države (Kubu i Bocvanu)“, rekao je šef diplomatije Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније