Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Beta ]

05. 12. 2022. 14:01   >>  13:58 6

VUČIĆ SAOPŠTIO

Lajčaku ukazao na neophodnost formiranja ZSO i poštovanja prava Srba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku ukazao na neophodnost primjene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava srpskog naroda na Kosovu.

Posle sastanka sa Lajčakom, Vučić je na Instagramu napisao da su "razmotrili najnovija dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine".

"Naglasio sam neophodnost primjene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda. Srbija je opredijeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana", naveo je Vučić.

Lajčak je došao u Beograd posle oštre reakcije Vučića na imenovanje Nenada Rašića za ministra u Vladi Kosova, zbog kojeg je neizvjesno učešće predsjednika Srbije na sjutrašnjem samitu EU i Zapadnog Balkana u Tirani.

Predstavnici vlasti u Beogradu najavili su da će Vučić poslije sastanka sa Lajčakom odlučiti da li će putovati u Tiranu.

Lajčak će u Beogradu razgovarati i sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem, a sjutra će se u Prištini sastati sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније