Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ N1 ]

17. 03. 2023. 21:02 >> 22:27

"SRBIJA PAMTI, BRANI, NE DA"

Protest u Beogradu, traže odbacivanje evropskog plana o Kosovu

Na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu večeras se oko 18 časova okupio veliki broj građana koji su izložili tri zahtjeva – da se odbaci evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku i da se raspišu odmah izbori.

Skup su organizovali pokret Dveri, Novi DSS i Zavjetnici pod nazivom "Srbija pamti, brani, ne da".

Okupljeni ispred Hrama krenuli su u šetnju preko Bulevara oslobođenja i Slavije, Kralja Milana do Andrićevog vijenca, a preko puta spomenika ruskom caru Nikolaju Drugom je postavljena je bina, odakle se obraćaju govornici.

Organizatori su ranije rekli da to nije protest, već „nadstranačko-patriotsko ujedinjenje“ i da neće biti stranačkih zastava.

Kako javljaju reporteri N1, vide se transparenti „Kosovo je srce Srbije“, „Ne kapitulaciji“, „Ne damo svetinje“, a mogla su da se čuju uvredljiva skandiranja na račun Aleksandra Vučića.

Okupljeni ispred Predsedništva poručili su da brane granice zemlje, a s vremena ne vreme čuju se i povici „Ne damo Kosovo“, praćeni aplauzom, kao i povici „Živio Putin“.

Skup ne obezbjeđuje uniformisana policija, već ljudi koje su angažovali sami organizatori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније