Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ N1 ]

19. 03. 2023. 15:44 >> 15:45

VARHELjI

"Posvećenost normalizaciji odnosa Beograda i Prištine važan korak ka EU"

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je da posvećenost normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pokazuje hrabrost i odlučnost na putu ka Evropskoj uniji.

Varhelji je na svom Tviter nalogu čestitao Beogradu i Prištini nakon završetka jučerašnjeg dijaloga, koji je pod pokroviteljstvom EU održan u Ohridu.

On je napisao da je „EU spremna da podrži obje strane u procesu implementacije“.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel izjavio je sinoć u Ohridu, posle sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija, da su dvije strane postigle dogovor o Implementacionom aneksu sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa.

„Konačno nakon 12 sati imamo dogovor kako da se sprovede sporazum koji su Srbija i Kosovo postigli 27. februara u Briselu“, rekao je Borel novinarima u Ohridu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније