Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.В. [ N1 ]

07. 06. 2023. 21:07 >> 22:41

RIJEKA

Zaplijenjen kokain vrijedan više od 20 miliona eura

Zapljena 745 kilograma kokaina u riječkoj luci, vrijednog više od 20 miliona eura, najveća je zapljena u istoriji hrvatske policije i carine kada se govori o količini, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Direktoratu policije.

Načelnik policije Mario Kovač naglasio je da su zapljene koje su carina i policija ostvarile u protekla tri do četiri meseca impresivne, dodajući da neke od tih zapljena pripadaju u kategoriju desetak najvećih u Hrvatskoj.

"Još jednom smo dokazali da smo kao snage bezbjednosti spremni da odgovorimo na izuzetno komplikovane izazove, što ovakav oblik organizovanog kriminala definitivno jeste“, naglasio je Kovač. 

Andrej Franulović, načelnik carine u Rijeci, istakao je da poslednja zapljena nije pojedinačni slučaj i da zapljene traju već neko vrijeme. 

"Carinska uprava je u saradnji sa policijom tokom poslednjih četiri meseca sprovela redovne aktivnosti u cilju suzbijanja krijumčarenja droga, a naglasak je bio na prometu kontejnera koji dolaze u luku. Izvršili smo pet provjera sa službenim psom i tehničkim sredstvima sa kojima raspolažu policajci i carinici“, rekao je Petar Juratovac, pomoćnik direktora Sektora za mobilne jedinice u Carinskoj upravi.

“Ovo nije kraj. I dalje se sprovode ciljane izviđajne radnje u smjeru daljih istražnih radnji“, dodao je Juratovac. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније