Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

08. 06. 2023. 17:19 >> 17:25

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM

"Kurti besmisleno vrijeđa Srbe, ali to ne prolazi više na Zapadu"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da „standardni repertoar Kurtijevih neutemeljenih optužbi" na račun Beograda i besmislenih uvreda na račun Srba na sjeveru Kosova i Metohije više ne prolazi na Zapadu.

Svi pokušaji kosovskog premijera Aljbina Kurtija, kako je naveo Petković, da izbjegne obavezu poništavanja posledica eskalacije koju je sam izazvao svojom arogancijom i bahatošću osuđeni su na propast, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Srbi su poslednjih dana, budući da su Kurtijevi falangisti makar privremeno spriječeni u nastojanju da izazovu oružane sukobe, u svojim protestima protiv šovinističke politike Prištine pokazali dostojanstvo i uzdržanost na kojima bi im i Gandi pozavidio", kazao je Petković.

Prema njegovim riječima, jedina „nasilna banda" na sjeveru Kosova i Metohije je Kurtijeva specijalna policija, koja je tamo upućena da teroriše, zlostavlja i ubija goloruke pripadnike srpskog naroda.

„Srbi će u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, uveren sam, istrajati u svojim mirnim i demokratskim protestima, jer oni se danas nalaze na poslednjoj liniji odbrane svojih osnovnih ljudskih i političkih prava", zaključio je Petković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније