Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1 ]

01. 07. 2023. 22:40 >> 22:40

PROTEST U SRBIJI

Likovi Olivera Ivanovića i Andree Bojanić na zastavi ispred "Pinka"

Preko zastave Srbije kojom je prekrivena TV "Pink" simbolično su se smjenjivali likovi Andree Bojanić koju je automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije "Pink" Željka Mitrovića i lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda “Olivera Ivanovića koji je ubijen samo nekoliko mjeseci nakon emitovanja spota o njemu na ovoj televiziji.

Građani na protestu nijesu mogli ostati ravnodušni na nasmijane likove tragično nastradale mlade Andree i Olivera Ivanovića čiji su se osmjesi prelamali kako se viorila zastava.

Slučaj smrti mlade Andree duboko je potresao javnost u Srbiji, a najviše zbog toga što je sin Željka Mitrovića koji je izazvao nesreću osuđen na samo 11 mjeseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana. Za napuštanje mjesta nesreće nije odgovarao, jer je u pomenutom slučaju došlo do zastare.

Na zgradi Pinka „viorila“ se slika i ubijenog lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, koji je u spotu koji je emitovan na TV "Pink krajem 2018. godine i početkom 2019. godine, neposredno pred atentat, označen kao izdajica i "čovjek koji ne plače za ubijenim ljudima, već za svojim automobilom”.

Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu je završen večeras. Počeo je nešto proke 18:30 časova, a nakon govora ispred Skupštine Srbije, kolona je krenula ka TV "Pink" gde su građani uzvikivali "robija", "Vučiću odlazi" i protestovali na miran način.

Nešto iza 21 čas narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je okupljene na mirno razilaženje. Došlo je do manjeg verbalnog koškanja sa obezbjeđenjem "Pinka", a organizatori su poručili ljudima da ne nasijedaju na provokacije.

Okupljeni su se razišli uz zvuke "Vostani, Serbie".

Protesti su danas održani i u Kraljevu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Šapcu, Jagodini i drugim gradovima. U Nišu je odložen zbog kiše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније