Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

klix.ba [ R.B. ]

02. 08. 2023. 07:08 >> 07:08

VJETAR BIO 107 KM/H

Pogledajte snimak: Snažan tornado pogodio Sloveniju

Superćelijska oluja pogodila je italijanski region Veneto, potom se obrušila na Sloveniju. Građani su na društvenim mrežama podijelili snimke na kojima je u obje države snimljen tornado.

Slovenska agencija za zaštitu životne sredine navela je da se nad Ilirskom Bistricom razvio tornado. Saopštili su kako se razvio relativno širok vrtlog unutar kojeg su postojali i vrlo jaki, ali mali vrtlozi promjera nekoliko metara. Fenomen je trajao nekoliko minuta.

Na stanici Koseze kod Ilirske Bistrice najjači izmjereni udar vjetra iznosio je 107 km/h, javila Agencija za zaštitu životne sredine (Arso). Kako su objasnili za slovenski 24ur.com, vjetar u vrtlogu vjerovatno je bio i jači, ali istovremeno na širem području nije bilo jačih udara vjetra.

"Brojne intervencije u zadnjih sat vremena na području Ilirske Bistrice ukazuju na priličnu štetu", javlja Arso, dodajući da su tornada izuzetno rijetka.

U Hrvatskoj je izdato upozorenje za jače nevrijeme sa grmljavinom koje može prouzrokovati veliku štetu i bujične poplave.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније