Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1 [ R.B. ]

29. 12. 2023. 18:48 >> 18:48
16

građani se okupljaju

Dvanaesti protest ispred RIK-a u Beogradu

Počeo je dvanaesti protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu zbog, kako navode, izborne krađe i neregularnosti u vezi sa parlamentarnim i lokalnim izborima održanim 17. decembra. Građani se okupljaju ispred zgrade RIK.

Sinoć su se okupljeni građani ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) uputili ka zgradi RTS-a gdje su pročitali "slobodan dnevnik".

Izborne neregularnosti i nereagovanje institucija na trvdnje opozicije bili su povod da potpredsjednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica u prethodnom sazivu Skupštine Marinika Tepić otpočne štrajk glađu. Ona već dvanaest dana ne uzima hranu, a njenim primjerom pošlo je više opozicionih poslanika, koji traže da se izbori ponište.

U toku su i studentske blokade koje će trajati do sjutra u 12 časova. Kako su ranije najavili, studenti će se u pridružiti protestu ProGlasa koji je zakazan za sjutra.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније