Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

15. 02. 2024. 22:55 >> 22:54
Čitaj mi:

GRLIĆ RADOMAN

Hrvatski ministar: Karneval je dio običaja, spaljivali su i lutku s mojim likom

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je danas da protestnu notu Srbije zbog spaljivanja lutke sa likom predsjednika Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starom kod Splita, treba ignorisati.

Grlić Radman je kazao da je jedino problematična reakcija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

"Tu se nema šta odgovoriti. To treba ignorisati. Vidjeću uopšte šta piše u toj noti, ali kakve veze ima ta nota sa državnim institucijama?“, rekao je Grlić Radman novinarima u Zagrebu.

On je, kako je prenijela agencija Hina, kazao da su karnevali i spaljivanje karnevalske lutke dio običaja i tradicije u Hrvatskoj.

„To je dio običaja, ljudi se vesele i zabavljaju. Kad se spali lutka, nastavlja se dalje živjeti, novi je dan. Čini mi se da sam i ja bio spaljivan, u Trilju ili Sinju“, rekao je ministar i dodao da se zbog toga nije naljutio.

Hrvatski ministar smatra da je reakcija predsjednika Srbije neobična i problematična.

„Problem je reakcija Vučića. Rekao je puno stvari koje nisu u redu. Kao prvo, dobrosusjedski odnosi se ostvaruju dijalogom i saradnjom. Mislim da tu Srbija ima puno razloga da se malo više angažuje“, zaključio je hrvatski šef diplomatije.

Kako su prenijeli pojedini mediji, posljednjeg dana Međunarodne krnjevalske povorke u Kaštel Starom spaljene su Krnje, lutke koje predstavljaju krivca ili krivce za loše u protekloj godini.

Ove godine spaljene su lutke sa likovima Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina koji su bili prikazani poput Don Kihota i Sanča Panse – na magarcima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније