Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

25. 03. 2024. 16:40 >> 16:40
Čitaj mi:

MILANOVIĆ UČESTVUJE U KAMPANJI

"Odluka Ustavnog suda pucanj u prazno, ne razmišljam o ostavci"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da mu nije do debate sa premijerom Andrejem Plenkovićem i da nije razmišljao o ostavci na mjesto predsjednika Republike.

Milanović je novinarima u Zadru, gdje je učestvovao na obilježavanju Dana univerziteta, rekao da je odluka Ustavnog suda da ne smije biti kandidat na parlamentarnim izborima - pucanj u prazno, prenosi Hina.

"Te fore 'izađi i bori se', nije meni do debate s Plenkovićem. Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije jamstvo za dobiti izbore", kazao je Milanović.

Rekao je da HDZ želi da on da ostavku da bi mogli sve do kraja da zarobe i dodao da nije baš tako naivan.

"Ja dam ostavku i Ustav određuje ko me nasljeđuje. Onaj ko me naslijedi, daje ostavku i on određuje ko će njega naslijediti. A što ako taj treći daje ostavku? Vidite koliko je to nastrano tumačenje. Dakle, HDZ odlučuje", rekao je Milanović.

"Ovo radim jer moram. Kao što sam se kandidovao jer ste me natjerali na to", istakao je i dodao da Plenković "sada glumi smjernog oca i dobrog ćaću, a gura razbojnike za državne tužioce".

Na pitanje da li učestvuje u kampanji, odgovorio je potvrdno i dodao da je odluka Ustavnog suda "pucanj u prazno".

"Ja sam predsjednik Hrvatske izabran voljom građana, oni su tamo instalirani kao kuhinjski elementi. Koji su počeli truliti. To je razlika", dodao je.

Rekao je da više nikad neće biti član nijedne stranke, ali da mu je opredjeljenje lijevi centar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније