Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 04. 2013. 18:54 >> 18:54
3

SRBIJA

Nikolić: Sjutra stav o Kosovu

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da će Vlada Srbije sjutra saopštiti stav o ponuđenom rješenju za Kosovo.

Nikolić je istakao da će iza tog stava stajati predsjednik Srbije i većina parlamentarnih stranaka.

„Stavove državnog vrha, koji će biti jedinstveni, saopštićemo sjutra, što neće biti jednostavno“, kazao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije kazao da srpska delegacija na pregovorima sa Prištinom u Briselu zapravo i nije imala ponudu, već ultimatum.

„Da može da se popravi - može. Da mora da se mijenja – mora“, kazao je Nikolić i naveo da Srbija ne može da odustane od svog Ustava i da sprovodi kosovske zakone i Ustav.

Dodik: RS za odbijanje ultimatuma

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska za odbijanje ultimatuma međunarodne zajednice o Kosovu i dodao da Srbija konačno treba da kaže "ne" jer to znači vratiti se sebi i ojačati vjeru u državu Srbiju.

„Ima različitih razmišljanja (o tome šta odlučiti) ali kada sve sagledate dominantno mora biti položaj srpskog naroda i konačno reći ne, a to znači vratit se sebi i svojim pozicijama, ojačati vjeru u državu Srbiju kod svih Srba gdje god oni živjeli“, rekao je Dodik.

„Tu smo da stanemo iza rukovodstva Srbije i pozovemo na jedinstvo, jer vrijeme nikada neće oprostiti onima koji nisu jedinstveni. Što se nas tiče mi smo za odbijanje ultimatuma, naše iskustvo govori da obično kada kažete ne na utlimatum ne desi se ništa, a ako kažete da dobijate novi ultimatum „ poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica čini sve da ukine Rezoluciju 1244, ali ne tamo gdje je donesena, već želi da je Srbija i srpski narod samoukinu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније