Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 06. 2016. 08:30 >> 08:12

NAKON BREGZITA

Oland i Merkel saglasni kako dalje postupati

Francuski predsjednik Fransoa Oland i njemačka kancelarka Angela Merkel postigli su sinoć u telefonskom razgovoru saglasnost o "načinu na koji će tretirati situaciju nastalu poslije britanskog referenduma", saopštili su izvori bliski francuskom predsjedniku.

 

 

 

Dvoje lidera razgovaralo je oko pola sata i "postiglo punu saglasnost o načinu na koji će tretirati situaciju nastalu poslije britanskog referenduma", navodi se u saopštenju.

Merkel i Oland su izrazili želju da se postupa transparentno da ne bi bilo ni najmanje nesigurnosti, dodao je isti izvor.Oni su se takođe složili da je potrebno brzo reagovati u odnosu na konkretne prioritete.

Oland će se danas sastati s predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom, a zatim će u Berlinu razgovarati sa Angelom Merkel i premijerom Italije Mateom Rencijem, uoči samita EU zakazanog za utorak i srijedu u Briselu.

Zvaničnici EU vrše pritisak na Veliku Britaniju da što prije počne proceduru istupanja iz Unije, iako je britanski premijer Dejvid Kameron rekao da će to prepustiti svom nasljedniku, koji će biti izabran u oktobru na kongresu Konzervativne stranke.

Neimenovani evropski zvaničnik potvrdio je da se Kameron neće pozvati na Član 50. Lisabonskog sporazuma u utorak, kada bi trebalo da istekne rok koji je za otpočinjanje procedure dao predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније