Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: O.Z.

01. 07. 2016. 18:17 >> 17:58
3

PROMJENA POLITIČKOG PEJZAŽA

"Trampova taktika - preplaviti javnost lažima"

Profesor na Džon Hopkins Univerzitetu Majkl Halcel kazao je da je izvjesni kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima u SAD-u, Donald Tramp, majstor komunikacije i ocijenio da je njegova taktika bila da preplavi javnost gomilom laži, čime je gotovo onemogućio one koje provjeravaju istinitost podataka da drže korak sa njim.

Halcel je kazao da je izvanredni ekonomski oporavak SAD iz recesije uglavnom koristio onima koji predstavljaju sloj od 20 do 25 odsto u američkom društvu. Rekao je da mnogi drugi iskazuju legitimno nezadovoljstvo i upravo su oni podložni demagoškoj retorici.

Prema njegovim riječima, Republikanska stranka, koja je dobila veliku podršku bijele radničke klase, isticala je socijalna pitanja i ignorisala trenutne ekonomske teškoće, koristeći za to ideološku rigidnost.

"Donald Tramp je shvatio ovu dinamiku i odbacio mnoga ključna konzervativna načela u svojoj kampanji. Široko rasprostranjeno otuđenje koje je Tramp shvatio i kanalisao, izgleda da ima psihološke i rasne komponente. Tramp je majstor komunikacije i izgleda da je njegova taktika bila da preplavi javnost gomilom laži, čime je gotovo onemogućio one koje provjeravaju istinitost podataka da drže korak sa njim", ocijenio je Halcel, objavljeno je na sajtu Finskog instituta za međunarodne poslove.

Profesora Džon Hopkins Univerziteta ocijenio je i da su u većem dijelu dosadašnje kampanje američki mediji i Tramp imali odnos međusobne zavisnosti.

"Pošto je Tramp prigrabio republikansku nominaciju, on je, ipak, morao da se suoči sa neugodnim pitanjima koja se tiču njegove prošlosti i političkih stavova. Njegova reakcija je potvrda mišljenja mnogih da on nema nikakvog poštovanja za demokratiju i da bi je, kao predjsednik, mogao i ugroziti", kazao je Halcel.

On smatra da bi kandidatkinja Demokratske stranke, Hilari Klinton, trebalo da bude favorit za pobjedu na predsjedničkim izborima, ali kaže da postoji nekoliko varijabli koje bi mogle da donesu prevagu u Trampovu korist.

"Bilo da pobjede Klinton ili Tramp, američki politički pejzaž će biti značajno promijenjen", zaključio je Halcel.

(Prevod: E. D. M.)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније