Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

31. 07. 2016. 08:35 >> 08:16

PREDAJA ILI RATOVANJE

Raskol među teroristima u Alepu

Pripadnici naoružanih grupa na istoku Alepa su se razišli u dva tabora: jedan dio njih želi da se preda, dok bi drugi da nastavi da ratuje

 

 

 

To je saopštio sirijski ministar za narodno pomirenje Ali Hajdar.

„Prema informacijama koje su došle do nas, grupacije neprestano međusobno pregovaraju. Jedni žele da polože oružje, drugi ne. Pitanje još nije okončano“, rekao je ministar.

Prema njegovim riječima, samo je mali broj boraca jednostrano položio oružje i predao se armiji, bez obzira na stav formacije kojoj su pripadali.

Prema riječima ministra, u Alepu je formirana grupa s guvernerom za snabdijevanje i zaštitu civila na čelu i svih onih koji žele da iskoriste ponuđenu šansu i da se vrate mirnom životu.

„Rukovodstvo Sirije i borci u Alepu zasad ne pregovaraju direktno. Još nijesmo stigli do te etape. Zasad je riječ o pojedinačnim slučajevima, a ne o cijelim grupacijama“, dodao je ministar.

Ranije je objavljeno da je određeni broj boraca na istoku Alepa položio oružje i predao se armiji u nadi da će biti amnestiran u skladu s obećanjem predsjednika Sirije Bašara el Asada.

U četvrtak je Rusija zajedno sa Vladom Sirije počela da sprovodi humanitarnu operaciju velikih razmjera radi ukazivanja pomoći civilima grada Alepa. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da će biti obrazovana tri humanitarna koridora „za pružanje pomoći civilima koji su taoci terorista, kao i borcima koji žele da predaju oružje“.

Očekuje se da će duž ovih humanitarnih koridora biti razmješteni punktovi s kuvanom hranom i za prvu pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније