Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

25. 09. 2016. 13:22 >> 13:42

ERDOGAN PORUČUJE

Turska bi sa SAD istjerala ID iz Rake

Turska želi da se pridruži Sjedinjenim Američkim Državama u vojnoj operaciji s ciljem istjerivanja Islamske države (IS) iz sirijskog grada Rake, ukoliko iz te operacije budu isključene kurdske pobunjeničke snage, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, javlja Rojters.

 

 

 

 

"Naš ministar spoljnih poslova i vojne vlasti su u pregovorima sa SAD po pitanju Rake. Upoznali smo ih sa našim uslovima", rekao je Erdogan novinarima u povratku iz Njujorka, gdje je govorio na zasjedanju Generalne skupštine UN i sastao se sa potpredsjednikom SAD Džom Bajdenom.

Erdogan je naglasio da je "preduzimanje zajedničkog koraka važno", prenijela je privatna turska televizija NTV.

Turska, koja je članica NATO-a i učesnica koalicije koju predvode SAD protiv ID, podržava arapske i turkmenistanske pobunjenike u Siriji koji su preuzeli grad Džarablus iz ruku džihadista prije mjesec dana u operaciji "Štit Eufrata", navodi britanska agencija.

Međutim, Ankara je oprezna kad je riječ o Jedinicama za narodnu zaštitu (YPG), koje su u savezništvu sa SAD, kao i kad je riječ o Partiji za demokratsku uniju (PYD), koja je političko krilo YPG, a to su grupe sirijskih kurda koje Turska smatra "produženom rukom" kurdskih ekstremista koji tri decenije vode pobunu na njenom tlu.

"Ukoliko SAD ne uključe PYD i YPG u ovu operaciju, možemo da se borimo u toj operaciji zajedno sa SAD", rekao je danas Erdogan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније