Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 12. 2016. 19:13 >> 19:16
1

MONGOLIJA

Ruski diplomata tukao muzičara zbog svastike

Ruski diplomata pretukao je u Mongoliji poznatog repera zato što je na bini bio u odjeći sa svastikom, rekli su advokat i članovi porodice mongolskog muzičara.

Bi-Bi-Si (BBC) je danas prenio da je Amarmandah Suhbatar nastupao u Ulan Batoru kada se navodno dogodio napad, a ruske novinske agencije su javile da je reper flašom udaren u glavu, kao i da je dobio više udaraca u lice.

Ruska ambasada je saopštila da istražuje incident, ali i navela da su izvještaji lokalnih medija iskrivljeni.

Suhbatar je nastupio u tradicionalnoj mongolskoj odjeći sa svastikom koja se kao simbol u Mongoliji koristila mnogo vjekova prije dolaska na vlast nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

Otac repera Savdjin Suhbatar rekao je na konferenciji za novinare da je njegov sin bio u komi 10 dana pošto je pretučen.

Zasad nije identifikovan ruski diplomata koji je optužen za napad na repera.

Amarmandah Suhbatar, poznat kao "Amraa", vodeći je pjevač grupe Har sarnai (Khar Sarnai - Crna ruža) i često na nastupima ima svastiku, dok njegove pjesme govore o istoriji, kulturi i identitetu Mongolije.

Svastika je nastala u Indiji prije više hiljada godina, a u Mongoliji se koristili kao simbol veličanstvenosti vjekovima prije Trećeg rajha, mada je sada koriste i neke ekstremnodesničarske grupe u toj zemlji, navodi BBC.

Advokat repera, njegov otac i članovi njegove grupe su negirali da je na koncertu uzvikivao "Hajl Hitler".

Portparol policije rekao je za Frans pres da je pokrenuta istraga i da je osumnjičen ruski diplomata, ali da nije priveden pošto nanijete povrede nijesu ozbiljne.

"Nije tačno da osumnjičeni nije uhapšen zato što ima diplomatski imunitet", rekao je portparol policije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније