Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V.

25. 02. 2017. 09:55 >> 09:34
8

RAT SE NASTAVLJA

Bijela kuća zatvorena za CNN, BBC...

Bijela kuća je zabranila pristup novinarima nekoliko medijskih kuća, uključujući CNN, BBC i Njujork Tajms na svoje pres konferencije.

 

Trumpova administracija je tako zabranila dolazak novinarima CNN-a, BBC-a, Njujork Tajmsa, LA Tajmsa, Njujork Dejli Njuza i Dejli Mejla na pres konferencije u Bijeloj kući, a reč je o medijima koje je američki predsjednik već "prozivao".

Pristup je, međutim, dozvoljen medijima koji zastupaju desničarske stavove, a to su: Brajtbart Njuz, Vašington Tajms i Uan Amerika Njuz Netvork.

Osim njih, prisustvovali su i novinari TV mreža ABC, CBS, NBC, Foks Njuz, Rojters i Blumberg.

Glavni urednik Njujork Tajmsa Din Baki rekao je da se nikada tako nešto nije dogodilo u Bijeloj kući.

“Transparentna vlada i sloboda medija su vitalni za nacionalni interes”, komentarisao je on.

CNN je na svom Tviter nalogu objavio da je to reakcija administracije kojoj se ne sviđaju, kako su naveli, činjenice koje ta medijska kuća objavljuje.

Udruženje dopisnika iz Bijele kuće (WHCA) kritikovalo je ovakvu odluku.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније