Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

26. 03. 2017. 18:08 >> 17:42

OLAND U SINGAPURU

Pozvao na jačanje odnosa Azija-Evropa

Francuski predsjednik Fransoa Oland pozvao je danas po dolasku u Singapur na intenziviranje odnosa između Evrope i Azije u doba američkog "izolacionizma".

Oland se založio za jačanje trgovine i odnosa u politici i kulturi.

"To je utoliko potrebnije zbog jačanja protekcionizma, izolacionizma i dovođenja u pitanje opstanka međunarodnih institucija", rekao je predsjednik Francuske aludirajući na američkog predsjednika Donalda Trampa.

Oland je rekao i da Evropa i Azija "mnogo šta mogu da urade zajedno, mnogo šta da brane i mnogo šta da jačaju", jer imaju "isto shvatnje nezavisnosti i bezbjednosti", rekao je on i ponudio ulogu Francuske u tome, a posebno u odbrani.

Oland je danas doputovao u Singapur, prvu etapu svoje oproštajne međunarodne turneje na kraju petogodišnjeg mandata, a posjetiće i Maleziju i Indoneziju.

Poslije 230 putovanja po svijetu od 2012. godine, francuski predsjednik će do kraja mandata, polovinom maja, imati samo još jedno: 29. aprila za Brisel, na samit Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније