Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 06. 2013. 22:39 >> 22:39

19 NOVIH MINISTARA

Objavljen novi saziv Vlade Grčke

Grčki premijer Antonis Samaras objavio je večeras sastav nove vlade nakon što nije našao zajednički jezik sa koalicionim partnerima iz Demokratskih ljevičara (DIMAR) o pitanju zatvaranja javnog radio-televizijskog servisa ERT-a, javlja agencija Anadolija (AA).

 

 

U sastav nove grčke vlade ušlo ukupno 19 ministra i 23 zamjenika ministara.

Predsjednik manjeg koalicionog partnera PASOK-a Evangelos Venizelos obavljaće funkciju zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Grčke, dok će dosadašnji šef grčke diplomatije Dimitris Avramopulos obnašati funkciju ministra odbrane.

Novina u novom kabinetu je pozicija zamjenika ministra za pitanja javnog servisa, a na tu funkciju izabran je Pantelis Kapsis.

Ministar finansija Janis Sturnas i portparol grčke vlade Simos Kedikoglu su zadržali svoje pozicije i u sastavu nove vlade.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније