Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

08. 08. 2017. 21:10 >> 21:46

PREDGRAĐE BRISELA

Policija pucala na vozilo u Molenbeku

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je da u automobilu na koji je policija u Briselu pucala danas poslije potjere u predgrađu Molenbek nije pronađen eksploziv. Briselska policija saopštila je ranije da su njeni pripadnici pucali na vozilo nakon potjere i da je vozač policajcima rekao da je u kolima eksploziv.

"U vozilu nije bilo ničeg sumnjivog", rekla je portparolka tužilaštva In van Vimerš.

Van Vimerš je navela da je vozač automobila rođen u Ruandi 1981. i da nije od ranije poznat policiji.

Belgijska televizija RTL je prenijela izjavu portparola policije da su na vozilo ispaljeni hici kada se zaglavilo u saobraćaju a vozač iz rikverca udario policijski automobil.

Van Vimerš je za Asošiejted pres rekla da je vozač automobila bio sam i da u incidentu nije bilo povrijeđenih, iako je tokom bjekstva on udario dva vozila.

"Izvukli smo vozača iz kola i odmah nam je rekao da je u kolima eksploziv", rekla je ona.

U izvještaju se navodi da je vozilo registrovano u Njemačkoj.

Vojni demineri su poslati na lice mjesta a policija je ogradila područje, zatvorivši pritom nekoliko stotina ljudi u obližnjim radnjama kao mjeru predostrožnosti.

Brisel je pod uzbunom otkako je 2016. u samoubilačkim napadima stradalo 32 ljudi. Mnogi osumnjičeni za veze sa tim napadom, kao i onima izvedenim u Parizu u novembru 2015, živjeli su ili boravili u Molenbeku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније