Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

07. 02. 2018. 12:53 >> 12:52
2

"POSLJEDNJE PUTOVANJE"

Papa Benedikt XVI rekao da se priprema za smrt

Penzionisani papa Benedikt XVI, koji će u aprilu napuniti 91. godinu, naveo je u pismu čitaocima italijanskog lista Korijere dela sera da se priprema za svoje posljednje putovanje.


"Polako krećem na hodočašće prema Božijem domu, dok moja fizička snaga opada", naveo je danas njemački papa Jozef Racinger, nakon što je dobio informacije da se veliki broj ljudi interesuje za njegovo zdravlje.

Papa je rekao da je dirnut što se čitaoci italijanskog lista interesuju kako provodi "posljednji period života".

"Za mene je to velika milost da bude okružen u posljednjoj polovini mog (životnog) puta, koji je ponekad zamoran, ali pun ljubavi i dobrote što nijesam mogao ranije da zamislim", dodao je papa.

Benedikt XVI, koji se povukao s čela Katoličke crkve u februaru 2013. godine, živi u malom manastiru Vatikana zajedno sa ličnim sekretarom Georgom Gensvajnom i četiri časne sestre.

Gensvajn je prije dvije godine rekao da se papa "gasi kao svijeća, polako i spokojno".

Papa se svaki dan moli, prima posjetioce i odgovara na pisma.

"Više ne može da koristi ruke. Ne može da svira klavir, veoma loše vidi, ali je savršeno lucidan i sve pamti", rekao je nedavno sekretar.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније