Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

02. 12. 2018. 11:06 >> 11:00
3

PRIVEDENO 412 OSOBA

"Francuska razmatra uvođenje vanrednog stanja"

Francuska razmatra da uvede vanredno stanje da bi spriječila ponavljanje jednog od najvećih nereda u posljednjih više od 10 godina.

 

U nasilju u Parizu koje je izbilo tokom protesta pokreta "Žuti prsluci" povrijeđeno je 133, a 412 ljudi je privedeno, saopštila je pariska policija novi bilans.

Policija je od ukupnog broja privedenih u pritvoru zadržala njih 378, navodi se u saopštenju i dodaje da su od 133 povrijeđenih njih 23 pripadnici snaga bezbjednosti.

Francuska vlada poziva miroljubive demonstrante da dođu za pregovarački sto, istakao je  je portparol francuske Vlade Bendžamin Grivo, prenijela je agencija Rojters.

Grupa maskiranih mladih ljudi, od kojih su neki imali metalne šipke, napravila je u subotu nered na ulicama Pariza, paleći na desetine automobila i barikada.

"Moramo da razmotrimo mjere koje će se preduzeti da se ovi incidenti ne ponove", rekao je portparol Grivo radiju Evropa 1.

Upitan da li će se uvesti vanredno stanje, Grivo je rekao će da predsjednik, premijer i ministar unutrašnjih poslova razmotriti sve opcije na sastanku koji će biti održan danas.

Tokom protesta "Žutih prsluka" u subotu su uhapšene najmanje 224 osobe u Parizu, i to prije svega u okolini Jelisejskih polja.

U Parizu su u subotu, trećeg vikenda zaredom, izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta "žutih prsluka" zbog povećanja taksi na gorivo.

Pojedini demonstranti napali su policajce u rijetko kad viđenom nasilju u centru Pariza.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније