Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 03. 2020. 10:30 >> 10:30

ODGOVOR SAD-U

Iz Kine protjeruju američke novinare

Najmanje 13 američkih novinara očekuje da bude protjerano iz Kine, poslije novih ograničenja koje je administracija američkog predsjednika uvela za kineske državne medije koji izvještavaju iz SAD, javlja danas AP.

Kina je sinoć saopštila da će uskratiti akreditacije američkim novinarima. Izvesno je da će novinari morati da napuste Kinu budući da su im vize izdate uz akreditacije.

Odluka se odnosi na najmanje 13 novinara tri lista - Njujork tajmsa, Vol strit džornala i Vašington posta.

Kineska vlada navela je da im neće biti dozvoljeno da nastave da rade kao novinari u kopnenoj Kini, Hong Kongu ili Makau.

Riječ je o odgovoru na "skandaloznu" odluku Vašingtona da smanji broj Kineza kojima je dozvoljeno da rade za pet kineskih medija u SAD, navodi se u saopštenju kineskog ministarstva.

Ubrzo poslije kineske odluke državni sekretar SAD Majk Pompeo je izrazio žaljenje i pozvao Kinu da odustane od protjerivanja američkih novinara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније