Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92 ]

31. 10. 2020. 12:10 >> 12:24
1

KONSULTACIJE O POMOĆI

Jermenija uputila pismo Putinu

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan obratio se predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da pokrene konsultacije.

On želi da se razmotri u kom vidu i obimu bi Rusija mogla da pruži pomoć Jermeniji po pitanju osiguravanja bezbjednosti, prenosi Sputnjik.

Kako se navodi u saopštenju jermenskog Ministarstva odbrane, u pismu koje je Pašinjan uputio Putinu predočeno je cjelokupno tumačenje aktuelne situacije na terenu, kao i svi izazovi koje nosi „vojna agresija Azerbejdžana na Nagorno-Karabah“.

S tim u vezi Pašinjan je zatražio od Putina da što prije pokrene konsultacije kako bi se odredio obim ruske pomoći i to na osnovu savezništva koje postoji između Rusije i Jermenije.

Podsjetimo, nedavno je u Ženevi završen susret šefova diplomatije Azerbejdžana i Jermenije po pitanju sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ministri su postigli dogovor da se ne sprovode napadi na civilne objekte u zoni konflikta, ali i da se sastavi spisak svih ratnih zatvorenika kako bi mogla da se sprovede njihova razmjena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније