Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 08. 2021. 14:05 >> 14:06

BEZ IZVJEŠTAJA O ŽRTAVAMA

Izrael uzvratio vatrom na tri rakete iz Libana

Izraelska vojska je danas saopštila da su tri rakete ispaljene iz Libana na Izrael i da je ta zemlja uzvratila vatru, a izvještaja o mogućoj šteti i žrtvama nije odmah bilo.

Sirene su se oglasile na sjeveru Izraela kraj grada Kirjat Šmona, sa oko 20.000 stanovnika, kraj libanske granice, upozoravajuči na mogući raketni napad iz Irana, a potom su dvije rakete pale na izraelsku teritoriju i izraelska artiljerija je uzvratila, saopštila je vojska.

Izraelski TV Kanal 12 je javio da je jedna raketa eksplodirala na otvorenom, a da je drugu presreo izraelski protivraketni sistem "Gvozdena kupola".

Jedan libnaski vojni zvaničnik rekao je da vojska te zemlje neće davati izjave prije istrage, ali je nekoliko svjedoka reklo da su dvije rakete pale na jedno izraelsko naselje preko granice i da je uslijedilo žestoko granatiranje.

Izraelske grante su pale između libnakih sela Mardžajun i Kiam i rečeno je da se ne zna odakle su rakete ispaljene.

Sličnih incidenta bilo je protekliH mjeseci.

Izraelske vlasti veruju da rakete ispaljuju palestinske organizacije u Libanu, a ne ekstremistički proiranski Hezbolah.

Međutim procjenjuje se da palestinske organizacije ne mogu da djeluju bez saglasnosti moćnog Hezbolaha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније