Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

26. 09. 2021. 20:40 >> 20:48

JUŽNA KOREJA

Poziv S. Koreji da otvori direktne linije komunikacije

Južna Koreja pozvala je Sjevernu da ponovo uspostavi direktne linije komunikacije dan, pošto je Sjever ponovio ponudu o otvaranju pregovora pod određenim uslovima.

Moguće je da će Sjeverna Koreja pokušati da dobije neke ustupke oko dvije nedelje pošto je izvođenjem svoje prve raketne probe u šest mjeseci podigla tenzije.

Sjeverna Koreja se dva puta obratila Južnoj Koreji navodeći da je otvorena za pregovore ako se ispune uslovi.

Kim Jo Džong, moćna sestra sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una, rekla je juče da dvije Koreje mogu da preduzmu korake ka pomirenju ako Južna Koreja odustane od "neprijateljske politike" i "dvostrukih standarda".

Nije konkretno rekla kakve korake očekuje od Južne Koreje. Neki stručnjaci kažu da Sjeverna Koreja hoće da njen južni susjed odigra ulogu i izdejstvuje ublažavanje sankcija SAD, dobijanje pomoći ili dobijanje drugih ustupaka kao što je međunarodno priznanje kao zemlja sa nuklearnim oružjem.

Južnokorejsko Ministarstvo za ujedinjenje saopštilo je danas da visoko vrednuje izjavu Kim Jo Džong pošto se Seul stalno zalaže za postizanje denuklearizacije i mira na Korejskom poluostrvu kroz dijalog.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније