Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

12. 10. 2021. 21:06   >>  21:06

OPASNOST OD LAVE

Naređena evakuacija 800 stanovnika La Palme

Oko 800 stanovnika španskog ostrva la Palma dobilo je danas uputstva da se evakuiše zbog nadolaženja lave iz vulkana u erupciji, javile su lokalne vlasti.

Hitna služba Kanarskih ostrva kojima pripada La Palma objavila je preko Tvitera da je izdala naređenje za evakuaciju različitih centara na zapadu ostrva zbog toga što se očekuje napredovanje lave iz vulkana Kumbre Vijeha.

Navedeno je da se naređenja odnose na 700 do 800 ljudi.

Juče je oko 3.000 stanovnika La Palme dobilo naređenje da ostanu u svojim domovima kada je lava uništila jedno groblje i time oslobodila potencijalno toksičan gas. To uputstvo je ukunuto danas.

Zbog erupcije vulkana Kumbre Vieha koja traje od 19. septembra već je evakuisano gotovo 7.000 ljudi, neki od kojih su izgubili sve pod naletom lave koja je opustošila gotovo 600 hektara i više od 1.200 kuća, navele su vlasti.

Ostrvo La Palma od 85.000 stanovnika sada prolazi kroz treću erupciju vulkana u jednom vijeku, poslije erupcije vulkana San Huan 1949. i Teneguije 1971.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније