Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

30. 10. 2023. 15:23 >> 16:01

KANARSKA OSTRVA

Skoro duplo više migranata nego prošle godine

Oko 23,500 migranata je ove godine čamcima stiglo na Kanarska ostrva što je 90 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Danas su u blizini Kanarskog ostrva Tenerife u brodu s više 200 migranata bile i dvije mrtve osobe, saopštila je španska služba za spašavanje na moru. To je danas treći brod koji je stigao na ostrvo.

Većina migranata iz podsaharske Afrike plovidbu čamcima počinje iz Senegala, najbliže tačke Kanarskim ostrvima koja su u sastavu Španije.

Španski ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska treba danas da posjeti Senegal radi razgovora o suzbijanju neželjene migracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније