Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Izvor: Beta [ I. P. ]

23. 11. 2021. 08:02 >> 08:03

IZBORNA KOMISIJA

Libija: Za predsjedničke izbore prijavilo se više od 90 kandidata

Više od 90 kandidata, među kojima dvije žene, prijavilo se za predsjedničke izbore u Libiji zakazane za 24. decembar, navela je sinoć Izborna komisija i dodala da će uskoro saopštiti koliko je prijava prihvaćeno.


Libijski mediji prenijeli su da su prijave podnijeli između ostalih, Seif el Islam el Gadafi, sin ubijenog dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija i Haftar, komandant samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalifa Haftar, bivši ministar unutrašnjih poslova Fathi Bašagha i predsjednik privremene vlade Abdelhamid Dbeibah.

Na spisku su dvije žene - Lajla bin Kalifa (46), predsjednica stranke Nacionalni pokret i Hunajda al Mahdi, istraživačica društvenih nauka.

Pošto su parlamentarni izbori zakazani za januar, predsjednički izbori će biti važni jer bi trebalo da bude okrenuta nova stranica poslije deset godina haosa od smjene i ubistva Gadafija 2011. godine.

Pravo glasa ima više od 2,83 miliona Libijaca od ukupno oko sedam miliona građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније