Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

30. 11. 2021. 08:36 >> 08:40

NA 55. GODIŠNJICU NEZAVISNOSTI

Barbados proglašen za republiku, kraj ere britanske krune

Barbados, ostrvska država u Karipskom moru, zvanično je danas postao republika čime britanska kraljica Elizabeta Druga više nema titulu šefa te države.

Na ceremoniji proglašavanja republike, kojoj je prisustvovao princ Čarls, skinuta je zastava britanske monarhije, dok je generalna guvernerka Sandra Mejson položila zakletvu kao prva predsjednica Barbadosa.

Barbados je polovinom septembra prošle godine saopštio da namjerava da postane republika do 30. novembra 2021. godine, na 55. godišnjicu nezavisnosti.

To ostrvo sa 287.000 stanovnika bilo je pod britanskom vlašću od 17. vijeka. Poznato je po lijepim plažama i rumu i kao rodno mjesto pjevačice Rijane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније