Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

26. 01. 2022. 22:37   >>  22:40 1

SAD

Vašington i dalje očekuje napad Rusije na Ukrajinu

Sjedinjenje Američke Države i dalje očekuju da Rusija "upotrijebi vojnu silu" protiv Ukrajine na ovaj ili onaj način, "možda" do sredine februara, izjavila je danas zamjenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman.

"Sve ukazuje" da će ruski predsjednik Vladimir Putin "u nekom trenutku upotrijebiti vojnu silu", možda do sredine februara, rekla je Vendi Šerman i dodala da ne zna da li je Putin donio "konačnu odluku" da krene u ofanzivu.

Američka zvaničnica je dodala da ne zna šta se dešava u glavi Putina.

"Samo jedna osoba zna, a to je sam predsjednik Putin. Mislim da ni ljudi oko njega ne znaju šta će na kraju uraditi", dodala je ona.

Prema njenim riječima, na Putinovo razmišljanje o ofanzivi bi mogle da utiču Zimske olimpijske igre u Pekingu, koje počinju početku februara.

"Svi znamo da Igre u Pekingu počinju 4. februara ceremonijom otvaranja i predsjednik Putin će biti tamo. Mislim da vjerovatno predsjednik Kine Si Đinping ne bi bio oduševljen ako bi Putin izabrao to vrijeme za invaziju na Ukrajinu", rekla je Šerman.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније