Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

18. 05. 2022. 17:57 >> 17:55
1

OPSTRUKCIJA ANKARE

Turska blokira kandidaturu Finske i Švedske za ulazak u NATO

Turska je blokirala razmatranje prijava Finske i Švedske za pridruživanje NATO-u, navodi Fajnenšel tajms pozivajući se na neimenovane izvore.

Ambasadori NATO-a sastali su se kako bi počeli pregovore o prijemu istog dana kada su Finska i Švedska podnijele zahtjev za prijem, ali je opstrukcija Ankare zaustavila glasanje.

Napominje se da to dovodi u pitanje sposobnost Alijanse da se dogovori o prvoj fazi prijave skandinavskih zemalja u roku od jedne do dvije nedjelje.

Svih 30 zemalja članica NATO-a mora da ih ratifikuje, ali proces može početi tek kada blok izda protokol o prihvatanju i formalno pozove, te zemlje da se pridruže NATO-u.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније