Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.

19. 05. 2022. 16:19 >> 16:19
1

ERDOGAN

Turska će odbiti članstvo Švedske i Finske u NATO

Turska je poručila saveznicima da će odbiti članstvo Švedske i Finske u NATO-u, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u video snimku objavljenom na svom Tviter nalogu u četvrtak.

Finska i Švedska su u srijedu zvanično podnijele zahtjev za pridruživanje NATO-u predvođenom SAD, što je odluka podstaknuta ruskom invazijom na Ukrajinu, prenosi Rojters. Prigovori Turske su iznenadili ostale članice alijanse.

„Nastavićemo našu politiku na odlučan način. Rekli smo saveznicima da ćemo reći ne članstvu Finske i Švedske u NATO-u“, rekao je Erdogan u razgovoru sa studentima kasno u srijedu.

Turski predsjednik je rekao da Švedska i Finska skrivaju i finansiraju „teroriste“ i snabdijevaju ih oružjem, ponovivši optužbu Ankare da te zemlje podržavaju grupe koje smatra teroristima, odnosno militantnu grupu Kurdistanske radničke partije (PKK) i sirijske Kurde.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније