Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

22. 05. 2022. 17:33 >> 17:30
1

FRANCUSKI MINISTAR

"Ulazak Ukrajine u EU moguć za 15 do 20 godina"

Za ulazak Ukrajine u Evropsku uniju vjerovatno će biti potrebno 15 ili 20 godina, izjavio je francuski ministar evropskih poslova Klemen Bone i preporučio da Kijev u međuvremenu uđe u Evropsku političku zajednicu, kako je predložio predsjednik Francuske Emanel Makron.

"Treba biti iskren. Ako kažemo da će Ukrajina ući u Evropsku uniju za šest mjeseci, godinu ili dvije godine, lažemo, to nije istina. Vjerovatnije je za 15 ili 20 godina, a to je veoma dug period“, rekao je Bone za Radio J, prenosi Hina.

On je istakao da ne želi da se Ukrajincima prodaju iluzije i laži, jer ako im se kaže "dobrodošli u EU, ali niste dobro čitali sitna slova na dnu ugovora, što je zapravo za 15 godina“, cijela generacija Ukrajinaca biće razočarana.

Prema njegovim riječima, Evropska politička zajednica komplementarna je sa EU i može ponuditi politički i konkretan projekt zemljama koje nijesu u srcu Unije, a žele da joj se približe.

"To ne znači da su vrata zatvorena, naprotiv, ona su otvorena", rekao je Bone, ukazavši na prednosti poput "slobodnog kretanja po Evropi" i "djelimične koristi od evropskoga budžeta za obnovu" Ukrajine, ili možda zajedničke energetske politike.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније