Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

24. 05. 2022. 10:30 >> 10:28

IRAN

Dva pilota poginula u padu borbenog aviona

U padu aviona F-7 za vojnu obuku u centru Irana poginula su danas dva pilota, javila je državna televizija navodeći da se radi o nesreći.

"Dva pilota aviona poginula su u nesreći koja se jutros dogodila u reginu Anarak" u provinciji Isfahan, prenijeto je na portalu televizije Iribnjuz (Iribnews).

Avion koji pripada iranskim vazduholovnim snagama, poletio je iz vazdušne baze u Isfahanu radi trenažnih vježbi u regionu Anarak, naveo je isti izvor.

Avion čija misija je bila vježba gađanja srušio se u 8.10 jutros (5.40 po srednjoevropskom vremenu), rekao je za zvaničnu novinsku agenciju Irna viceguverner Isfahana koji je dodao da će biti sprovedena istraga radi utvrđivanja tačnog razloga za udes.

Lokalni mediji posljednjih godina ukazuju na padove više borbenih aviona u zemlji.

U Februaru se borbeni avion F-5 srušio u gradu Tabrizu na sjeverozapadu Irana, kada je troje judi poginulo uključujući pilote.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније