Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

13. 08. 2022. 20:41 >> 20:36

SMANJENJE POTROŠNJE GASA

Njemačka će ograničiti grijanje kancelarija tokom zime

Njemačke kompanije i javne institucije trebalo bi da ograniče grijanje svojih kancelarija na 19 stepeni Celzijusa kako bi država smanjila potrošnju prirodnog gasa, rekao je njemački ministar ekonomije Robeet Habek.

Njemačka, najveća ekonomija Evropske unije i država koja najviše uvozi ruski gas, pokušava da smanji zavisnost od prirodnog gasa iz Rusije kao odgovor na napad Moskve na Ukrajinu.

Rusija je već prekinula izvoz gasa u nekoliko zemalja EU, a zvaničnici strahuju da će Moskva iskoristiti izvoz gasa kao politički pritisak kojim bi primorala države da smanje sankcije koje su joj uvele.

Ministar Habek rekao je da dok je 27 zemalja EU obećalo da će smanjiti upotrebu gasa za 15 odsto od avgusta u poređenju sa prethodnim petogodišnjim prosjekom, Njemačka treba da smanji potrošnju za 20 odsto.

Habek takođe predlaže zabranu grijanja nekomercijalnih privatnih bazena, isključivanje grijanja u zajedničkim prostorijama javnih zgrada i gašenje svjetla na javnim bilbordima između 22 časa i 6 ujutru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније